Activitats complementàries 2010/2011. Vilanova d'Alcolea

 Eixida de Germanor 2010

Pàgina principal


 Al molí de l'Om

Dinant al mas de Carreró


Pujant la Moreria

EIXIDA DE GERMANOR

Com ja va sent habitual, any rere any, el propassat 13 de novembre de 2010, a l’aulari deVilanova d’Alcolea vam realitzar una eixida de germanor.

Una eixida de germanor és un dia que passem junts mestres, alumnes, pares i mares d’alumnes i també tots aquells que estan interessats. Al voltant de tot un seguit d’activitats esportives, culturals i gastronòmiques ens apleguem tots els membres de la comunitat educativa i compartim unes hores de veritable germanor que són un exemple de convivència i un exercici de compromís en l’educació del alumnes d’Extramuros.

És molt important que l’alumne veja i visca la relació pares-mestres com una relació harmoniosa, que se n’adone que ambdós “estirem” del carro educatiu alhora i en la mateixa direcció, que veja que hi ha una bona comunicació i coordinació entre ambdues institucions. En definitiva, cal palesar que la casa i l’escola no són una contradicció, que l’escola és una perllongació de la casa en la qual s’ha dipositat plena confiança.

Bo. Tot açò és que el xiquet percep de forma conscient o inconscient en activitats com aquesta, el dia de germanor. D’ahí la seua importància i voluntat de continuïtat que li posem cada curs escolar i que no sempre és ben compresa per algun membres de la comunitat educativa (tant pares com mestres).

Deixant a banda estes reflexions, passem a parlar sobre la jornada del 13 de novembre:

A les 10 del matí vam quedar a una coneguda font de les Coves, la font de Company, per iniciar a peu la denominada “Ruta dels Molins”. Vam passar per la senda que du a la “cova del miracle” del cingle de la Moreria on vam poder gaudir de la bellesa d’este indret i rememorar passatges d’aquell fet històric de l’1 de novembre de 1947 quan milers de persones es reuniren en esta rambla.

Quan arribàrem al “molí de l’Om” vam esmorzar i gaudir de l’espectacular construcció del vell edifici i de l’assut. Tot seguit el molinòleg Benjamí Barberà explicà in situ el funcionament i peculiaritats d’estes construccions que significaren tant en un passat recent.

La tornada fou ràpida. Una vegada als cotxes, ens dirigírem cap el Mas de Carreró on vam poder disfrutar d’un bon dinar, una constructiva sobretaula i, posteriorment, d’una magnífica exposició sobre el molins presentada amb diapositives per l’esmentat molinòleg. Mentre, els més menuts van disfrutar de les instal·lacions adients del Mas de Carreró (gronxadors, passejos amb poni, visita d’animals, etc).

En resum, un dia de germanor. Moltes gràcies a tots els qui van participar i ànim als qui no hi van poder estar per tal que ho facen en altres ocasions.Bemjamí ensenant-nos la ruta dels molins


Grup d’alumnes al peu de la MoreriaAlumnes a la entrada de la covaPaisatge vist des de la MoreriaEsmorzant al costat del molí.Bemjamí explica el funcionament del molíTot el grup a l’assut del molíAlumnes disposats a dinarI pares també


20/06/2010 19:18:11