Activitats complementàries 2010/2011.Vilanova d'Alcolea

 La Tardor

Pàgina principal


 LA TARDOR

Arriba octubre, en el pati comencen a caure les fulles de les moreres i en el nostre aulari s’ompli dels fruits típics d’esta tardor. Este any hem tingut un gran surtit a més d’una nombrosa quantitat.
Quasi tots els alumnes han anat portant algun que altre fruit. Hem reunit bona quantitat d’ametles, anous, avellanes, mandarines, codonys, caquis, peres, pomes, magranes i, en menor quantitat, castanyes, raïm, arborços i gíngols.
Amb esta varietat hem treballat els sentits, tocant-los, olorant-los, dibuixant-los i com no, tastant-los.
Un matí vam fer un esforzar amb els fruits carnosos, per les vesprades ens menjavem els secs. Vam reservar els codonys per a fer cócs.
Ja és tradició en l’aulari fer codonyat. Rosabel, mare de Roberto, ens facilita esta activitat portant-nos els codonys bollits i triturats. Després ho bollim durant mitja hora i aconseguim un sabrós codonyat. Ens el mengem pera berenar acompanyat de pa. Està boníssim!
Amb els codonys que van portar vam fer un cóc per classe. Mª José, mare de Kevin, ens va portar ja la massa, nosaltres li vam donar forma i vam anar posan entre tots el codony tallat. Després el vam guarnir en sucre i oli i… al forn. Una vegada cuit, l’oloreta és irresistible i en un instant desapareix de la vista a l’hora d’esmorzar.


20/06/2010 19:18:11