Activitats complementàries 2010/2011.Vilanova d'Alcolea

 Eixida a la Torre.

Pàgina principal


 VILANOVA - TORRE - VILANOVA

El 21 de desembre de 2010, alumnes i mestres de Primària de Vilanova vam realitzar una eixida ecològica fins la Torre d’en Domènec.

El dia era gris, prou cobert però no mullat i el fred va quedar oblidat només vam començar a caminar.

Vam agafar el camí de les Capelletes, vam passar pel molí Notari (on, antigament, es feia farina), vam travessar l’Assut (eixa paret feta dins del riu per derivar l’aigua cap el molí), vam contemplar Ildum (últimes runes del que en el seu temps va ser una mansio romana, és a dir, un edifici de pas, on podien descansar persones i animals que viatjaven per la Via Augusta) i vam observar l’antic safareig (lloc on les dones netejaven la roba, baixant des del poble; si hi havia algun malalt en casa, eixa roba era llavada prop de l’eixida de l’aigua, separada en tot cas de les robes llavades de les altres cases).

A continuació, vam fer un poc de trajecte per la Via Augusta i, després de travessar la carretera amb molt de compte i pujar uns quants metres, vam arribar a l’escola de la Torre, on vam compartir uns moments de joc amb els companys.

La tornada, igual que l’anada, ens va costar una hora i quart aproximadament i, sense cap contratemps ressenyable, vam arribar a Vilanova.


A Ildum descansaven, persones i animals que passaven.


Per a llavar era el safareig. Ara m’hi veig.Continua la Via Augusta, encara que vetusta.
A la Torre arribem, un poc cansats però molt contents.20/06/2010 19:18:11